سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 248
بازدید دیروز : 77
کل بازدید : 765131
کل یادداشتها ها : 965
خبر مایه


توصیه‏هایی از آیة الله احمدی میانجی

استغفار

میرزا علی احمدی میانجی، در چهارم محرم 1345 ق . در روستای «پورسخلو» از توابع شهرستان میانه دیده به جهان گشود. او در سال 1363 ق . پس از آموختن مقدمات علوم اسلامی و سطح، در میانه و تبریز به شهر قم هجرت کرد، در یکی از حجره‏های مدرسه دارالشفاء مسکن گزید و دروس سطوح عالی را از محضر استادان آن حوزه آموخت .

مکاتیب الرسول - مجموعه مکاتبات پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) - مهم‏ترین آثار قلمی آن بزرگوار است .

جلسات اخلاقی استاد احمدی در قم محفل انس جوانان دانشجو و طلبه بود. چند توصیه اخلاقی آن پارسای زنده یاد را از نظر می‏گذارنیم .

 

آثار وضعی گناه

گناه آثار وضعی دارد حتی بعد از توبه نیز آن آثار در روح انسان باقی می‏ماند و برای همین نیز در آیات قرآن بعد از کلمه «تابوا» (توبه کنید)؛ کلمه «اصلحوا» (اصلاح کنید) آمده است؛ یعنی صِرف توبه کافی نیست. بعد از آن باید با جدیت ‏به اصلاح روح پرداخت تا آثار وضعی گناه از جان و دل زدوده شود.

 

مناجات با خداوند

از خدا حاجت‏ خواستن، خودش توفیق است. در دعا هست که، «اما الراحل الیک قریب المسافة» منظور از راحل این است که خدایا، کسی که می‏خواهد به سوی تو بیاید، قریب المسافة است . من به ذهنم آمده که شاید قریب المسافة این باشد که عبد هر قدر هم دور باشد، اگر بخواهد برگردد، فاصله نزدیک است؛ فقط یک دفعه بگوید: نفهمیدم، خدایا، نفهمیدم؛ غلط کردم .

 

آزمون الاهی

امتحان در «خوشی‏» خیلی مشکل است. من خیال می‏کنم از هزار، یک نفر از عهده امتحانش بیرون می‏آید. خدا پول بدهد، مقام بدهد، صحت‏ بدن بدهد، وسایل و امکانات بدهد، آدم خودش را گم نکند؟! چند نفر می‏توانند از عهده امتحان بیرون بیایند؟!

 

آداب دعا

یکی از آداب دعا این است که به خدا راه نشان ندهیم .

ما باید از فضل خدا بخواهیم، دیگر بقیه کارها به دست ‏خدا است. بگوییم خدایا می‏دانی که من احتیاج دارم به فلان عطیه شما .

مرحوم علامه طباطبایی می‏فرماید: آداب دعا این است که از فضل خدا بخواهی و در راه و خصوصیات آن دخالت نکنی .

 

آشنایی با شرح حال بزرگان

وقتی آدم شرح حال بزرگان و وارستگان را می‏خواند، فایده‏اش این است که احساس کمبود می‏کند . مقامات آنها را می‏بیند و آن وقت می‏فهمد چقدر از نظر معنوی کمبود دارد. آیة الله بهاءالدینی می‏فرمودند: اگر کسی «وصل‏» را درک نکند، نمی‏فهمد معنای «فصل‏» چیست و چرا علی (علیه‌السلام) در دعای کمیل می‏فرماید: توان فراق تو را ندارم .

 

منبع:

مجله پرسمان، پیش شماره 8 ، عبدالرحیم اباذری .






طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ